WOMEN BUILD

  • Eşti o femeie puternică?
  • Eşti pregătită să faci faţă oricărei provocări?
  • Eşti pregătită să ajuţi oamenii cu dizabilităţi fizice şi mintale să aibă o viaţă normală?
Dacă răspunsul la toate aceste întrebări este da, atunci vino la Women Build.


Ia parte la eveniment!

Daca ai deja cont de FUNDRAISER te poti loga aici sau Participă la Women Build!

Despre Habitat for Humanity RomaniaHabitat for Humanity caut─â s─â elimine ad─âpostirea sar─âc─âcioas─â ┼či lipsa de ad─âpost din întreaga lume ┼či s─â fac─â din locuirea în condi┼úii decente o problem─â de con┼čtiin┼ú─â ┼či de ac┼úiune perpetu─â a comunit─â┼úilor afectate de aceast─â situa┼úie. 
Habitat for Humanity (Habitat pentru Umanitate) este o mi┼čcare cre┼čtin-ecumenic─â, non-profit care construie┼čte ┼či reabiliteaz─â locuin┼úe pentru familii defavorizate. Organiza┼úia a fost fondat─â în 1976 în SUA de c─âtre Millard ┼či Linda Fuller ┼či a revolu┼úionat la nivel mondial conceptele de locuire social─â, de voluntariat ┼či de implicare social─â a comunit─â┼úilor locale. 

În domeniul locuirii sociale, Habitat for Humanity a devenit una din cele mai importante organiza┼úii din lume. Habitat cheam─â to┼úi oamenii, indiferent de statutul lor social sau economic, s─â lucreze împreun─â, în parteneriat, pentru a atinge acest scop de a elimina locuirea substandard.

La nivel global Habitat for Humanity Interna┼úional a construit peste 500.000 de locuin┼úe sigure, decente ┼či accesibile. Peste 2,5 milioane de oameni din mai mult de 3.500 de comunit─â┼úi din 80 de ┼ú─âri din întreaga lume au beneficiat de programele Habitat. Vie┼úile lor au fost definitiv schimbate.
 
Habitat for Humanity este o prezen┼ú─â activ─â în România prin programele la nivel na┼úional ┼či prin  organiza┼úiile Habitat afiliate din Beiu┼č, Cluj, Pite┼čti, R─âd─âu┼úi, Craiova, Com─âne┼čti ┼či Ploie┼čti
 
Pân─â în acest moment, mai mult de 2.327 de familii nevoia┼če din România au beneficiat de sprijinul organiza┼úiei Habitat for Humanity România.
 

Cum funcţionează


Prin munca voluntarilor ┼či dona┼úii financiare ┼či materiale, Habitat for Humanity reabiliteaz─â ┼či construie┼čte locuin┼úe simple, decente ┼či accesibile ca pre┼ú. Familiile acceptate în programul Habitat trebuie s─â participe activ la ridicarea propriei case ┼či la casele celorlalte familii beneficiare din comunitatea lor. 
 
Habitat for Humanity nu face cadou locuin┼úele pe care le construie┼čte. Întregul program Habitat este orientat spre responsabilizarea familiilor ┼či a comunit─â┼úii. Odat─â lucrarea terminat─â, costurile de construc┼úie sunt achitate de familiile beneficiare în rate lunare, pe o perioad─â de pân─â la 20 de ani, f─âr─â profit. Odat─â ce costurile de construc┼úie sunt achitate, familia intr─â în proprietatea deplin─â a locuin┼úei.

Sumele încasate se consolideaz─â în „Fondul pentru umanitate”, un fond rotitor, prin care ulterior se pot demara alte lucr─âri ┼či se vor ajuta mai multe familii.
 
Familiile aflate în cea mai mare nevoie de locuin┼ú─â sunt alese în mod transparent ┼či nediscriminatoriu de c─âtre comitetul de selec┼úie a familiilor. Aceste comitete sunt constituite din voluntari din comunitatea în care activeaz─â o filial─â Habitat for Humanity. Comitetul de selec┼úie supune aprob─ârii Consiliului Director lista cu familiile aflate în cea mai mare nevoie de locuin┼ú─â din zon─â.
 
La baza procesului de selecţie se află 3 criterii de bază:
  • nevoia de locuin┼ú─â;
  • existen┼úa unui venit, chiar foarte modest;
  • dorin┼úa de a munci (pân─â la 1500 ore) la propria locuin┼ú─â ┼či a altora; 
 

Latest news ( Toate stirile )