WOMEN BUILD

  • Eşti o femeie puternică?
  • Eşti pregătită să faci faţă oricărei provocări?
  • Eşti pregătită să ajuţi oamenii cu dizabilităţi fizice şi mintale să aibă o viaţă normală?
Dacă răspunsul la toate aceste întrebări este da, atunci vino la Women Build.


Ia parte la eveniment!

Daca ai deja cont de FUNDRAISER te poti loga aici sau Participă la Women Build!
Inapoi la stiri

Habitat for Humanity Rom├ónia ┼či Pro ACT Suport organizeaz─â seminarul ÔÇ×Dreptul de a tr─âi ├«n comunitateÔÇŁ

Bucure┼čti, 3 iulie 2013. Habitat for Humanity România ┼či Pro ACT Suport organizeaz─â seminarul cu tema „Dreptul de a tr─âi în comunitate”, în acest fel dorind s─â atrag─â aten┼úia asupra drepturilor persoanelor cu dizabilit─â┼úi mintale.

Conform Institutului Na┼úional de Statistic─â, la data de 31 martie 2012, în România existau 17.194 de persoane în institu┼úiile publice reziden┼úiale de asisten┼ú─â social─â pentru persoanele adulte cu handicap (institu┼úionalizate). În anul 2006 a fost adoptat─â Strategia Na┼úional─â pentru Protec┼úia, Integrarea ┼či Incluziunea Social─â a Persoanelor cu Handicap ╚Öi în 2010 a fost ratificat─â Conven╚Ťia Na╚Ťiunilor Unite privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilit─â╚Ťi. Articolul 19 din cadrul Conven┼úiei – ”Via┼ú─â independent─â ┼či integrare în comunitate” - recunoa╚Öte dreptul egal al tuturor persoanelor cu dizabilit─â┼úi de a tr─âi în comunitate, cu ┼čanse egale cu ale celorlal┼úi.

De aceea, în martie anul acesta, Habitat for Humanity România ╚Öi Pro ACT Suport, beneficiind de suportul financiar al Open Society Foundations - Ini╚Ťiativa de S─ân─âtate Mintal─â au demarat proiectul de construc╚Ťie a unui centru pilot de incluziune social─â pentru 6 persoane cu dizabilit─â╚Ťi mintale, care acum locuiesc în centre reziden┼úiale apar┼úinând DGASPC. Casa va fi complet accesibilizat─â, designul fiind realizat de arhitec┼úii de la Institute for Human Centered Design din Boston,  S.U.A. Scopul proiectului este de a dezvolta ┼či promova un model de incluziune ┼či valorizare social─â a persoanelor cu dizabilit─â╚Ťi mintale, un model care s─â poat─â fi replicat în alte comunit─â╚Ťi la nivel na╚Ťional.

“Atragem aten╚Ťia asupra dreptului oric─ârei persoane de a tr─âi  în comunitate. Este timpul ca în loc s─â vorbim despre NOI ╚Öi EI, s─â vorbim doar despre NOI TO╚ÜI. Nu ne referim doar la mutare, ci la incluziunea social─â autentic─â, în care oamenii locuiesc într-o cas─â, într-o comunitate, au prieteni, vecini, decid ┼či fac alegeri, particip─â la via╚Ťa ┼či evenimentele comunit─â╚Ťii. În felul acesta, oamenii î╚Öi construiesc destinul ╚Öi î╚Öi tr─âiesc propria via╚Ť─â”, spune Cerasela Nicoleta Predescu, manager general, Pro ACT Suport.

Seminarul este structurat în jurul a trei ateliere în care sunt abordate teme legate de  dezinstitu┼úionalizarea persoanelor adulte cu dizabilita┼úi, dezvoltarea alternativelor de tip comunitar cadrul legal, politici publice, repere ┼či nevoia de schimbare. Dezbaterile aduc laolalt─â participan╚Ťi din cadrul institutiilor publice centrale ╚Öi locale, reprezentan╚Ťi ai societ─â╚Ťii civile din ╚Ťar─â ╚Öi din str─âin─âtate, grupul de autoreprezentan╚Ťi ai persoanelor cu dizabilit─â╚Ťi din România ╚Öi nu în ultimul rând, tineri care exerimenteaz─â traiul în comunitate ╚Öi parcurg pa╚Öii incluziunii sociale autentice. Seminarul este o pledoarie pentru demnitate, echitate, ╚Öanse egale ╚Öi dreptul la o via╚Ť─â decent─â în comunitate, cu roluri care dau valoare fiecaruia dintre noi.

Despre ProAct Suport

ProACT Suport a luat fiin╚Ť─â pe 6 aprilie 2011, cu suportul Ini╚Ťiativei de S─ân─âtate Mintal─â, având credin╚Ťa ferm─â în poten╚Ťialul de dezvoltare al fiin╚Ťei  umane ╚Öi al cre─ârii unei societ─â╚Ťi în care fiecare se reg─âse╚Öte ╚Öi conteaz─â. Misiunea Pro ACT este aceea de a îmbun─ât─â╚Ťi calitatea vie╚Ťii persoanelor dezavantajate, oferind servicii sociale ╚Öi promovând practici profesioniste în domeniul social - comunitar ╚Öi educa╚Ťional.

Valorile Pro ACT Suport sunt pe cât de simple, pe atât de puternice: încredere, respect fa┼ú─â de fiin┼úa uman─â, credin┼úa în autodeterminare, justi┼úie social─â, empatie, responsabilitate fa┼ú─â de genera┼úiile viitoare. Prin proiectul Casa Mihail, Pro ACT Suport dore╚Öte s─â continue demersul început prin Centrul pilot de incluziune social─â - Casa Tufa - de a  sprijini persoanele cu dizabilit─â╚Ťi s─â devin─â cet─â╚Ťeni pre╚Ťui╚Ťi de oamenii din jur ╚Öi contribuabili ai comunit─â╚Ťii locale.

Despre Open Society Foundations - Ini╚Ťiativa de S─ân─âtate Mintal─â

În toat─â lumea, personele marginalizate sau discriminate sunt lipsite adesea de îngrijire medical─â sau beneficiaz─â de servicii precare. Open Society Foundations dore╚Öte s─â stabileasc─â politici ╚Öi practici de s─ân─âtate bazate pe modele ╚Öi promoveaz─â incluziunea social─â, drepturile omului ╚Öi justi╚Ťia. Ap─âr─â drepturile persoanelor institu╚Ťionalizate ╚Öi promoveaz─â locuirea în interiorul comunit─â╚Ťilor ca cet─â╚Ťeni egali cu respect, demnitate, acces la principalele servicii ╚Öi dreptul de a alege cum s─â-╚Öi tr─âiasc─â via╚Ťa.

Despre Institute for Human Centered Design

Institute for Human Centered Design din Boston - S.U.A este o organiza╚Ťie interna╚Ťional─â educa╚Ťional─â, non- profit, având angajamentul de a promova rolul proiect─ârii pentru extinderea oportunit─â╚Ťilor ╚Öi îmbun─ât─â╚Ťirea experien╚Ťei pentru persoane de toate vârstele ╚Öi abilit─â╚Ťile prin excelen╚Ť─â în design. Institute for Human Centered Design combin─â expertiza legal─â privind accesibilizarea cu promovarea celor mai bune practici pentru design universal.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România este o organiza┼úie non-profit, a c─ârei misiune este s─â elimine lipsa de ad─âpost ┼či locuirea precar─â a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit ┼či reabilitat peste 600.000 de locuin┼úe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ┼ú─âri de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, pân─â în acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desf─â┼čurate în ┼úar─â, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din jude┼úele: Arge┼č, Bac─âu, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova ┼či Suceava. În România, Habitat for Humanity România a dezvoltat proiecte diverse pentru grupuri vulnerabile, construind case complet accesibilizate pentru persoane cu multiple dizabilit─â╚Ťi. În anul 2009, Ini┼úiativa pentru S─ân─âtate Mintal─â ╚Öi Habitat for Humanity România ╚Öi-au unit pentru prima dat─â for╚Ťele al─âturi de Funda╚Ťia “Pentru Voi” pentru îmbun─ât─â╚Ťirea condi╚Ťiilor de locuire pentru 6 persoane cu dizabilit─â╚Ťi din Timi╚Öoara.

Pentru informaţii suplimentare:

Habitat for Humanity România                              PRO ACT SUPORT

Ana-Maria Godja                                                  Cerasela Nicoleta Predescu

Mobil:  0728.28.46.05                                           Mobil: 0744.840.063

E-mail: anamaria.godja@habitat.ro                         E-mail: cerasela.porumb@proactsuport.ro

Website: www.habitat.ro                                       Website: www.proactsuport.ro

www.facebook.com/habitatShare
Imagini de la editiile
anterioare WB

Ultimii fundraiseri


Warning: Division by zero in /home/habitat/public_html/projects/websites/womenbuild/include/top_ten.php on line 20

Target: RON
160552 RON
Otilia
Target: 3500 RON Bacau
2050 RON
oBratila
Target: 1100 RON Bucuresti
1593 RON
carmen.ghia
Target: 1100 RON Bucuresti
1140 RON
citypoint
Target: 5000 RON Bucuresti
1000 RON
axelandring
Target: 1100 RON București
730 RON
casandra12
Target: 1100 RON Bucuresti
665 RON
Evergreen
Target: 1500 RON Bucharest
650 RON
raluca
Target: 1100 RON Bucuresti
620 RON
Nicoleta
Target: 1100 RON Bucuresti
100 RON

Total: 169100 RON