WOMEN BUILD

  • Eşti o femeie puternică?
  • Eşti pregătită să faci faţă oricărei provocări?
  • Eşti pregătită să ajuţi oamenii cu dizabilităţi fizice şi mintale să aibă o viaţă normală?
Dacă răspunsul la toate aceste întrebări este da, atunci vino la Women Build.


Ia parte la eveniment!

Daca ai deja cont de FUNDRAISER te poti loga aici sau Participă la Women Build!
Inapoi la stiri

Habitat for Humanity Rom├ónia face valuri la Swimathon pentru persoanele cu dizabilit─â╚Ťi

Habitat for Humanity Romania particip─â la Swimathon Bucure╚Öti ╚Öi strânge fonduri pentru proiectul Casa Mihail, un centru pilot de incluziune social─â pentru 6 persoane cu dizabilit─â╚Ťi mintale, care în prezent locuiesc în institu╚Ťii publice.

Pentru Casa Mihail vor înota la Swimathon Bucure╚Öti dou─â echipe: echipa Habitat for Humanity România, format─â din 5 doamne deosebite, care fac parte din mi╚Öcarea Women Build, ┼či echipa Provident, un partener valoros al Habitat, care a decis s─â trimit─â 3 b─ârba┼úi puternici, angaja╚Ťi Provident, s─â lupte pentru cauza persoanelor cu dizabilit─â╚Ťi. În total 8 oameni curajo┼či î╚Öi vor pune la încercare limitele ╚Öi vor face tot ce le st─â în putin┼ú─â pentru a duce proiectul Casa Mihail la îndeplinire.


”Chiar daca nu sunt o înot─âtoare performant─â, am o motiva╚Ťie puternic─â: s─â contribui la construirea casei Mihail - locul unde 6 persoane cu dizabilit─â╚Ťi vor putea începe o nou─â via╚Ť─â, independent─â. Aparent eu ajut aceste persoane, dar în realitate, ca de fiecare dat─â, ele sunt cele care îmi daruiesc cel mai frumos cadou - s─â con╚Ötientizez toate biecuvânt─ârile din via╚Ťa mea: s─ân─âtate, prieteni, familie. Cu mult curaj, încredere ╚Öi voin╚Ť─â, beneficiarii ne înva╚Ť─â zi de zi c─â nimic nu este imposibil. Ei sunt modele mele si le multumesc”, a declarat Iulia Badea, înot─âtoare în echipa Habitat for Humanity România.

Casa Mihail este un centru pilot care î╚Öi propune s─â reintegreze în societate ╚Öase persoane cu dizabilit─â╚Ťi mintale printr-un program amplu ╚Öi multidimensional de incluziune social─â în domeniile protec╚Ťiei sociale, ocup─ârii for╚Ťei de munc─â, locuirii, educa╚Ťiei, s─ân─ât─â╚Ťii, mobilit─â╚Ťii sau securit─â╚Ťii. Pentru finalizarea construc╚Ťiei Casei Mihail mai este nevoie de 20.000 de euro, obiectiv pentru care vor lupta cei 8 înot─âtori. Orice persoan─â poate sprijini proiectul Casa Mihail ╚Öi pe cei 8 înot─âtori venind pe 6 iulie la Complexul Sportiv Lia Manoliu, începând cu ora 09:00 ╚Öi printr-o dona╚Ťie pe  www.swimathon.ro sau direct la eveniment.

”Casa Mihail va deveni un nou c─âmin pentru persoane cu dizabilit─â╚Ťi mintale care acum locuiesc în centre sociale. Prin intermediul echipei de înot─âtori înscris─â la Swimathon, Provident vrea s─â ajute la îndepliniea acestui vis. Cele ╚Öase persoane vor putea avea astfel acces la toate condi╚Ťiile necesare unui trai independent ╚Öi unei dezvolt─âri ca persoane autonome, integrate în societate ╚Öi implicate în via╚Ťa comunit─â╚Ťii”, a declarat Romina Ro╚Öu, coordonator CSR în cadrul companiei Provident Financial România. 

Prin proiectul Casa Mihail se urm─âre╚Öte nu numai ridicarea unei case pentru 6 persoane cu dizabilit─â╚Ťi mintale, dar ╚Öi devoltarea unui model de incluziune ╚Öi valorizare social─â în sprijinul dezinstitu╚Ťionaliz─ârii, care va contribui la schimbarea percep╚Ťiei publicului larg despre persoanele cu astfel de dizabilit─â╚Ťi ╚Öi la con╚Ötientizarea nevoilor reale pe care acestea le au.

Valoarea total─â a proiectului Casa Mihail este de 180.000 de euro din care Asocia╚Ťia Habitat for Humanity România a reu╚Öit s─â atrag─â deja 160.000, iar sum─â strâns─â din dona╚Ťii individuale va permite finalizarea lucr─ârilor la Casa Mihail ╚Öi va transforma un vis în realitate.

Despre Habitat for Humanity

Habitat for Humanity International este o organiza┼úie mondial─â cre┼čtin─â ┼či non-profit, care urm─âre┼čte s─â elimine ad─âpostirea s─âr─âcacioas─â. Din 1976, Habitat a construit ╚Öi renovat la nivel global peste 600.000 de locuin╚Ťe, oferind un ad─âpost simplu, decent ╚Öi accesabil pentru 3 milioane de persoane. Pentru informa╚Ťii suplimentare, vizita╚Ťi www.habitateurope.org. Habitat for Humanity România a ajutat, pân─â în acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desf─â┼čurate în ┼úar─â, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din jude┼úele: Arge┼č, Bac─âu, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova ┼či Suceava. În România, Habitat for Humanity România a dezvoltat proiecte diverse pentru grupuri vulnerabile, construind case complet accesibilizate pentru persoane cu multiple dizabilit─â╚Ťi. În anul 2009, Ini┼úiativa pentru S─ân─âtate Mintal─â ╚Öi Habitat for Humanity România ╚Öi-au unit pentru prima dat─â for╚Ťele al─âturi de Funda╚Ťia “Pentru Voi” pentru îmbun─ât─â╚Ťirea condi╚Ťiilor de locuire pentru 6 persoane cu dizabilit─â╚Ťi din Timi╚Öoara.

Pentru informaţii suplimentare:

Habitat for Humanity România                                        

Ana-Maria Godja

Manager Comunicare ┼či Marketing

Mobil: 0728.28.46.05

E-mail: anamaria.godja@habitat.ro

www.habitat.ro

www.facebook.com/habitatShare
Imagini de la editiile
anterioare WB

Ultimii fundraiseri


Warning: Division by zero in /home/habitat/public_html/projects/websites/womenbuild/include/top_ten.php on line 20

Target: RON
160552 RON
Otilia
Target: 3500 RON Bacau
2050 RON
oBratila
Target: 1100 RON Bucuresti
1593 RON
carmen.ghia
Target: 1100 RON Bucuresti
1140 RON
citypoint
Target: 5000 RON Bucuresti
1000 RON
axelandring
Target: 1100 RON București
730 RON
casandra12
Target: 1100 RON Bucuresti
665 RON
Evergreen
Target: 1500 RON Bucharest
650 RON
raluca
Target: 1100 RON Bucuresti
620 RON
Nicoleta
Target: 1100 RON Bucuresti
100 RON

Total: 169100 RON